Wednesday, September 30, 2009

Salam Siakap

Oleh : Hazly

Assalamualaikum Warohmatullahi Wabarokaatuh dan Salam Sejahtera buat semua followers dan pembaca blog ini. Setelah hampir sebulan lebih bercuti dari memancing, kini warga salam siakap kembali. Terbaru dan terkini pada hari Sabtu 26.09.2009 bertempat di Taman Pelangi, Sentul. Habuan yang kami dapat pada hari tersebut adalah Siakap Merah atau dalam nama saintifik nya "Lates Calcarifer @ Barramundi". Kami memohon maaf kerana tidak dapat memuat turun gambar pada hari itu disebabkan masalah teknikal. Kami akan memuat turun gambar-gambar tersebut dalam masa terdekat.

Walaupun bahang suasana Hari Raya masih lagi terasa, salam siakap telah dan sedang dalam proses menyusun kalendar untuk aktiviti memancing. Antara tempat yang bakal kami kunjungi adalah seperti Kolam Air Masin Rawang, Kolam Air Masin Desa Aman, Kelong Paradise Waterfront Sabak Bernam, Selat Melaka dan Tasik Bera Pahang. Kami akan hebahkan dari masa ke semasa mengenai aktiviti salam siakap untuk tatapan pembaca amnya dan followers khasnya.

Akhir kata, kepada semua followers jangan lupa hari sabtu ni 03.10.09 ke rumah terbuka salah seorang warga salam siakap iaitu Cik Ifa Nemo (bulan 12 jadi puan). Kita akan berkumpul di Plaza Mont Kiara jam 1pm sebelum beramai-ramai kita serbu ke rumah Cik Ifa Nemo. Untuk maklumat lanjut mengenai trip ke "Rumah Terbuka Ifa Nemo" bolehlah emailkan kepada En. Fairuz Puyu a.k.a Pacu di zeus81_virus@yahoo.com untuk mendapatkan pelan kerumah Cik Ifa Nemo kita.

Sekian, Wassalam.

1 comment:

  1. Salam dan tahniah, blog yang menarik... sudi kiranya ke blog saya di http://www.homestayperlis.blogspot.com

    ReplyDelete